Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση Υποδοχής Πρωτοετών Φοιτητών 2021

16/10/2021 @ 3:30 μμ - 5:30 μμ

Την Παρασκευή 16/10/2021 και ώρα 15:30 πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο κεντρικό αμφιθέατρο της πανεπιστημιούπολης εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών, προκειμένου να ενημερωθούν για ζητήματα λειτουργίας του Τμήματος, τα βασικά δικαιώματα και υποχρεώσεις τους, τις δραστηριότητες του Τμήματος και ζητήματα διαχείρισης των υγειονομικών θεμάτων (Covid19).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περίπου 100 φοιτητές, σχεδόν το σύνολο των νεοεισαχθέντων για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Ι. Μπέκας που καλοσώρισε τους πρωτοετείς φοιτητές στο  και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις σπουδές τους, τονίζοντας ότι το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης επιδιώκει να παρέχει στους φοιτητές του ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών καθώς και παράλληλες δραστηριότητες που θα αναδείξουν τον χαρακτήρα του και θα δώσουν την ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν την προσωπικότητά και να εξελίξουν τις γνώσεις τους σε πολλά επίπεδα, ενώ αναφέρθηκε και στις πολύ καλές συνθήκες σπουδών που παρέχει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης γενικά και η πόλη της Κομοτηνής ειδικότερα.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, Αν. Καθηγητής Κ. Δικαίος αναφέρθηκε σε γενικότερα ζητήματα που αφορούν τις σπουδές στο Τμήμα, ενώ ο Επ. Καθηγητής Β. Γραμματίκας ενημέρωσε τους φοιτητές για το πρόγραμμα Erasmus+ και την πρακτική άσκηση, δεχόμενος μεγάλο αριθμό ερωτήσεων που κατέδειξε το ζωηρό ενδιαφέρον των πρωτοετών φοιτητών. Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβαν τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ του Τμήματος που ήταν παρόντα, ενώ ο γραμματέας του Τμήματος εξήγησε αναλυτικά τις διαδικασίες στις οποίες πρέπει να προβούν οι φοιτητές για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (e-mail, unistudent, δηλώσεις μαθημάτων κλπ.) καθώς και σε ζητήματα συνεργασίας των φοιτητών με τη γραμματεία του τμήματος.

Στελέχη της ΔΟΣΥΠ έλαβαν το λόγο και ενημέρωσαν τους φοιτητές για τις δράσεις της και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Τέλος, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής κ. Κωνσταντινίδης ενημέρωσε τους φοιτητές για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, καθώς και για θέματα προστασίας από τον Covid19, ενώ απάντησε σε πλήθος σχετικών ερωτήσεων.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16/10/2021
Ώρα:
3:30 μμ - 5:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση: