7.6.2023 – Ανακοίνωση για τα μαθήματα του κ. Γ. Μπαλαμπανίδη στην εαρινή εξεταστική περίοδο 2022-2023


Η εξεταστέα ύλη για το μάθημα «Ευρωπαϊκά Πολιτικά Συστήματα» (ΕΧ3.2020) αποτελείται από τις θεματικές ενότητες που διδάχθηκαν στο πλαίσιο των διαλέξεων του μαθήματος και έχουν αναρτηθεί στο e-class, καθώς και τις συναφείς θεματικές ενότητες στα προτεινόμενα στον Έυδοξο συγγράμματα του μαθήματος.

Για το μάθημα «Πολιτικά και κομματικά συστήματα στον σύγχρονο κόσμο» (ΣΤ1.2019) η εξεταστέα ύλη αποτελείται από τις θεματικές ενότητες που διδάχθηκαν στο πλαίσιο των διαλέξεων και έχουν αναρτηθεί στο e-class, καθώς και τις συναφείς θεματικές ενότητες στα προτεινόμενα συγγράμματα του μαθήματος. Ιδίως: η διαμόρφωση της Ευρώπης και των πολιτικών της συστημάτων, κυβέρνηση-διακυβέρνηση και αποκέντρωση, κυβερνήσεις, νομοθετικά σώματα και πολιτικά κόμματα, εκλογές και εκλογικά συστήματα, ομάδες πίεσης, στοιχεία από τα πολιτικά συστήματα της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ, καθώς και στοιχεία αυταρχικών-υβριδικών πολιτικών συστημάτων (λ.χ. Ρωσία, Κίνα).

Όσον αφορά το μάθημα «Πολιτική Επικοινωνία» (ΗΕ5.2019) η εξεταστέα ύλη περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες που διδάχθηκαν στο μάθημα και έχουν αναρτηθεί στο e-class, καθώς και τις συναφείς θεματικές ενότητες στα προτεινόμενα συγγράμματα του μαθήματος. Ιδίως: η διαμόρφωση της δημόσιας σφαίρας, επίδραση και «μέτρηση» του πολιτικού μηνύματος, πολιτική και ΜΜΕ, η πολιτική διαφήμιση, πολιτική επικοινωνία και ομάδες πίεσης, διεθνής πολιτική επικοινωνία, στοιχεία πολιτικής επικοινωνίας στην ελληνική πολιτική.

Ο διδάσκων,
Γιάννης Μπαλαμπανίδης