Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συμμετοχή Φοιτητών/τριών του Τμήματος στο Συμπόσιο της ΕΕΔΔΣ

16 Σεπτεμβρίου

Συμμετοχή και Παρουσίαση εργασιών των φοιτητών-τριών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης Δ.Π.Θ. στο 2ο Συμπόσιο Λήμνου με θέμα: «Ευρώπη και οι προκλήσεις από την παγκόσμια περιδίνηση: Ποιες απαντήσεις: Άμυνα-Ασφάλεια-Θεσμοί-Πολιτικές», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων (13-16/9/2024)

 

 

Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το 2ο Συμπόσιο Λήμνου της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων με θέμα: «Ευρώπη και οι προκλήσεις από την παγκόσμια περιδίνηση: Ποιες απαντήσεις: Άμυνα-Ασφάλεια-Θεσμοί-Πολιτικές».

Στο συνέδριο και στο αντίστοιχο σεμινάριο Διεθνούς Πολιτικής-Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε ομάδα φοιτητών-τριών του Τμήματος Πολιτικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μέσα από την παρουσίαση των εργασιών της, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Επ. Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης κ. Ν. Παπαναστασόπουλου.

Η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από τους Μεταξωτό Κ., Μιχαηλίδη Ιω., Μουρατίδη Αλ., είχε ως θέμα εργασίας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ως στρατηγικός δρων στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον: προκλήσεις και διπλωματική τριγωνομετρία».

Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από τις Τριβένη Π., Χριστοδούλου Ν., είχε ως θέμα εργασίας: «Η Ένωση μέσα από την θεωρία των Διεθνών Σχέσεων-Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και την συνθήκη ‘‘si vis pacempara bellum’’».

Παράλληλα οι φοιτητές-τριες του Τμήματος είχαν την ευκαιρία συναντήσεων και γόνιμης συζήτησης με εξέχουσες προσωπικότητες της ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου& Διεθνών Σχέσεων Ομότιμο Καθηγητή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών κ. Στ.Περράκη, την Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο ΕΚΠΑ και Γενική Διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ κα. Μ. Γαβουνέλη, τον Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πρώην Υπουργό Παιδείας και Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Κ. Αρβανιτόπουλο, τον Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πρώην Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγ. Συρίγο και τον Καθηγητή Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Δ. Τριανταφύλλου.

Παράλληλα με τις εργασίες του Συμποσίου οι φοιτητές-τριες του Τμήματος είχαν μια ουσιαστική συζήτηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεο.

Στο παρακάτω αρχείο παρατίθενται οι εισηγήσεις των φοιτητών/τιρών και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

ΕΕΔΔΣ_Λήμνος 24_Φωτο

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Σεπτεμβρίου

Διοργανωτές

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης
Ελληνική Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων