Πρόσκληση για εντατικά προγράμματα μεικτής κινητικότητας στo Cluj της Ρουμανίας (Erasmus+)


Τα Εντατικά Προγράμματα Μεικτής Κινητικότητας (Blended Intensive Programmes- BIP) αποτελούν ένα νέο στοιχείο του Προγράμματος Erasmus+ της Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Πρόκειται για μια νέα και πιο ευέλικτη μορφή κινητικότητας που συνδυάζει την κινητικότητα με φυσική παρουσία με μια εικονική συνιστώσα, δημιουργώντας τις βάσεις για την ανάπτυξη και την υλοποίηση καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης με έμφαση σε σύγχρονα πεδία που αφορούν τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, όπως για παράδειγμα η κλιματική κρίση, η κυκλική οικονομία, η μετανάστευση, η διαχείριση κρίσεων κ.ά.

Η συγκεκριμένη κινητικότητα αφορά ζητήματα επίλυσης συγκρούσεων (conflict resolution) και θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Babes Bolyai στο Cluj της Ρουμανίας μεταξύ 22-26 Απριλίου 2024 στην αγγλική γλώσσα. Το flyer του προγράμματος με τα βασικά του στοιχεία παρατίθεται εδώ. BIP-Flyer-2

Για τους φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης έχουν διασφαλιστεί 5 θέσεις και θα καλυφθούν πλήρως τα έξοδα μετάβασης και διαμονής των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο στάδια:

  • Online εκπαιδευτικές δραστηριότητες (15-16 Απριλίου 2023)
  • Διά ζώσης εκπαιδευτικές δραστηριότητες (Cluj, 22-26 Απριλίου 2023)

Η δυνατότητα επιλογής αφορά φοιτητές του 2ου & 3ου έτους σε κατ’αρχήν αναλογία 2 – 3 (εφόσον δεν υπάρξουν επαρκείς συμμετοχές από 1 ομάδα οι θέσεις θα δοθούν στην άλλη). Η κατοχή πτυχίου στην αγγλική γλώσσα επιπέδου Β2 είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Επισημαίνεται ότι, επειδή τα ονόματα των συμμετεχόντων θα δοθούν στους διοργανωτές και στη συνέχεια δεν θα είναι εφικτή η αλλαγή τους, παρακαλούνται να υποβάλλουν αίτηση μόνο όσοι/ες είναι διατεθειμένοι/ες να μεταβούν στο Cluj της Ρουμανίας.

Η προθεσμία για την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών είναι 8/12/2023. Τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά (σε μορφή pdf) στον συντονιστή Erasmus+ του Τμήματος Β. Γραμματίκα (e-mail: bgramm@polsci.duth.gr). Η αίτηση (Erasmus_BIP_Application) πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά (όχι χειρόγραφα) να υπογραφεί και να μετατραπεί σε pdf.

Την Τρίτη 12/12/2023 και ώρα 11:00 θα υπάρξει προφορική συνέντευξη με τον συντονιστή Εrasmus+ Β. Γραμματίκα στο γραφείο του, προκειμένου να διαπιστωθεί το γλωσσικό επίπεδο και τα κίνητρα των υποψηφίων. Ακολούθως θα γίνει η επιλογή και θα ενημερωθούν σχετικά οι φοιτητές.

Βασικά Κριτηρια Μορια
Βαθμολογία Εισαγωγή στη διεθνή πολιτική

Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο

M.O Βαθμολογίας Χ αριθμό ECTS / αριθμό διαθεσίμων ECTS

Επίπεδο Γλώσσας Διδασκαλίας

(κατόπιν συνέντευξης στα αγγλικά)

■ Β2 (Lower-καλή γνώση)

■ C1 (Advanced-πολύ καλή γνώση)

■ C2 (Proficiency-άριστη γνώση)

προαπαιτούμενο

10

20

Προσθετα Κριτηρια Μορια
Κίνητρα συμμετοχής στο πρόγραμμα Κατόπιν συνέντευξης στα αγγλικά 1-10

Ώρες επικοινωνίας (γραφείο) - εαρινού εξαμήνου 23-24: Τρίτη 11:00 - 12:00, Τετάρτη 14:00 - 15:00, Πέμπτη 16:00 - 18:00