23.01.2024 – Φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης για το Περιβαλλοντικό Κίνημα


Οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την Valerie Benguiat, Α΄Γραμματέα στο Πολιτικό Τμήμα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, για το περιβαλλοντικό κίνημα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος “Κοινωνικά και Πολιτικά Κινήματα”, με διδάσκοντα τον Επίκουρο Καθηγητή Γ. Σιάκα, οι φοιτητές και φοιτήτριες προετοιμάσαν παρουσιάσεις σε ερωτήματα αιχμής σχετικά με το περιβαλλοντικό κίνημα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος υπήρξαν δύο εκδηλώσεις, σε συνεργασία με την Valerie Benguiat, Α΄Γραμματέα στο Πολιτικό Τμήμα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Στην πρώτη εκδήλωση, παρουσιάστηκε η Βρετανική εμπειρία, ενώ στην δεύτερη εκδήλωση, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, οι φοιτητές/τριες του μαθήματος είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εκθέσεις και παρεμβάσεις τους και συνομιλήσουν ζωντανά, ανταλλάσοντας απόψεις με την Valerie Benguiat. Από τη συζήτηση προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για τις διαφορετικές προσεγγίσεις καθώς και για πολιτικές και πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν.